Helpdesk

Zoekertje plaatsen

Hoe begin ik eraan?

Wanneer je inlogt met je accountgegevens, kom je terecht in “Mijn Velomundo”: jouw persoonlijke omgeving binnen het platform. Daar kan je een zoekertje plaatsen door bovenaan rechts te klikken op ‘Gratis zoekertje plaatsen’. Je vult de gevraagde informatie in via het invulformulier en klikt op OK. Ziezo, zoekertje bijna geplaatst!

Tips voor goede resultaten.

Vul zoveel mogelijk informatie in. Dat maakt het voor een potentiële koper makkelijker om je zoekertje te vinden. En voeg ook zeker een foto toe want dat maakt je product aantrekkelijker.

Wat kost het om een zoekertje te plaatsen?

Niks, nada, noppes! Een zoekertje plaatsen is volledig gratis.

Hoe krijg ik meer aandacht voor mijn zoekertje?

Wil je je zoekertje nog meer in de aandacht plaatsen? Dan kan je voor een klein bedrag je zoekertje tijdelijk bovenaan de zoekresultaten plaatsen. Info en prijzen voor advertenties:

Ik zie mijn zoekertje niet online. Wat nu?

Heel even geduld. Je zoekertje heeft even tijd nodig om online te verschijnen. Staat het na 24 uur nog niet online? Dan neem je best even contact op met een helpdeskmedewerker.

Zoekertje beheren

Hoe kan ik mijn zoekertje wijzigen?

Je vindt al je zoekertjes terug bij ‘Mijn zoekertjes’. Onder elk zoekertje staat de optie ‘Bewerken’. Daar kan je je advertentie steeds aanpassen.

Mijn zoekertje is verkocht, wat nu?

Fiets verkocht? Gefeliciteerd! Om de status van je zoekertje te wijzigen, klik je bij ‘Mijn zoekertjes’ op de optie ‘Verkocht’ onder de advertentie. Je artikel zal nu niet meer online te bekijken zijn.

Hoe lang blijft mijn zoekertje actief? En kan ik dit verlengen?

Je zoekertje blijft 3 maanden online. Wanneer deze periode bijna verstreken is, sturen wij je een mailtje om je te verwittigen. Wil je je zoekertje verlengen? Dat kan heel eenvoudig door in te loggen in je persoonlijke pagina en bij ‘Mijn zoekertjes’ te klikken op ‘Verleng’.

Wat moet ik doen als ik mijn wachtwoord vergeten ben?

Op de inlogpagina vind je een optie ‘Wachtwoord vergeten’. Wanneer je daar op klikt, sturen wij je een e-mail met daarin de instructies om je wachtwoord te wijzigen.

Alles over biedingen.

Je kan al je biedingen opvolgen bij ‘Mijn biedingen’. Door een bieding te plaatsen ga je geen verplichtende verbintenis aan. Zowel de koper als verkoper hebben te allen tijde het recht om van de verkoop af te zien. Pas wanneer er een overeenkomst tussen beide partijen is, spreken we van een verkoop. (zie voorwaarden)

Veilig handelen

Geeft Velomundo garantie op een gekocht item

Velomundo geeft op geen enkele manier garantie op de aangekochte items. De verkoop is een transactie tussen koper en verkoper. Velomundo biedt enkel het platform aan dat beide partijen samenbrengt.

Is velomundo verantwoordelijk voor transacties

Velomundo is op geen enkele manier verantwoordelijk of aansprakelijk voor transacties. De verkoop is een transactie tussen koper en verkoper. Velomundo biedt enkel het platform aan dat beide partijen samenbrengt.

Hoe herken ik een zoekertje met kwade bedoelingen

Gebruikers van Velomundo verklaren zich akkoord met de gebruiksvoorwaarden. Wij gaan ervan uit dat ze zich hier ook aan houden. Soms kan het gebeuren dat er een oplichter door de mazen van het net glipt. Dat is jammer, maar helaas kunnen we dit (ondanks onze strenge kwaliteitscontrole) niet vermijden. Je kan zelf echter wel je ogen goed open houden voor fraudeurs. Ziet een zoekertje er verdacht uit? Koop het artikel dan zeker niet en meldt dit bij de helpdesk. We geven je enkele tips mee om frauduleuze praktijken te herkennen:

  • Volg je buikgevoel. Als een aanbod of een bod te mooi is om waar te zijn, is het dat meestal ook. Soms worden artikelen tegen een heel goedkope prijs aangeboden of doet er iemand een bijzonder hoog bod op jouw product... Kijk dan even uit!
  • Check zoveel mogelijk info vooraf. Wie is de verkoper? Van waaruit handelt hij? In welke taal communiceert hij? Is er een tussenpersoon? Kan ik de verkoper gemakkelijk bereiken? Wat zijn de kenmerken en verkoopswaarde van dit product? Hoe verloopt de aankoopprocedure? Zit er een luchtje aan? Oppassen dan!
  • Kijk uit met betalingen vooraf. Wanneer er wordt gevraagd om het volledige bedrag vooraf te betalen of het bedrag over te maken via buitenlandse betaalsites, wees dan op je hoede. Oplichters maken vaak gebruik van zulke methodes om je geld of vertrouwelijke informatie zoals bankgegevens, wachtwoorden, ... in handen te krijgen. De veiligste methode om een verkoop af te handelen is nog altijd face-to-face.

Verdachte praktijken gespot? Neem dan contact op met onze helpdesk.

Mijn gestolen fiets teruggevonden

Je fiets is gestolen en je zoekt via Velomundo een volwaardige vervanger en plots kom je je eigen gestolen fiets hier tegen. Neem dan in eerste instantie altijd contact op met de politie.


Het platform bij uitstek voor nieuwe,
tweedehands fietsen
en fietsaccessoires.